Ook Jinek-verslaggever Jaïr Ferwerda naar RTL

Print
Ook Jinek-verslaggever Jaïr Ferwerda naar RTL

Verslaggever Jaïr Ferwerda in gesprek met minister Wiebes. Afbeelding: KRO-NCRV

Jaïr Ferwerda (43) vertrekt per direct naar RTL. De presentator annex politiek verslaggever blijft zijn rol op locatie houden in de talkshow van Eva Jinek die eerder naar de commerciële zender verhuisde. Daarnaast krijgt Ferwerda ruimte om bij RTL een eigen programma te ontwikkelen. Hij verbindt zich voor meerdere jaren aan de zender.

Vrijdag 3 januari begint Ferwerda als Jinek debuteert met haar talkshow op RTL 4. ,,Ik ga”, stelt hij, ,,twee a drie actuele items per week maken voor de late avond. En kan niet wachten om te beginnen”.

Lees ook: Eva Jinek maakt overstap naar RTL

Eerder deed Ferwerda het programma Het Binnenhof van Jaïr en de serie De week van J&R met Ronald Olsthoorn en Nikki van der Velden. Ferwerda maakten De Rekenkamer en diverse politieke documentaires zoals De dag dat Pim Fortuyn won en Het eerste kabinet Balkenende; 87 dagen ruzie. In 2017 ging aan de slag als politiek verslaggever bij RTL. Afgelopen jaar maakte hij voor de NPO 1 het televisieprogramma Jaïr in Goed Gezelschap, waarin hij op pad ging met topondernemers.

Met de transfer naar RTL maakt hij de cirkel rond. ,,Het grappige is dat ik daar twintig jaar geleden mijn carrière ben begonnen bij de eerste late night talkshow Barend en Van Dorp. Ik ben dus weer terug op het honk.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →