Dit merk wordt het AMG van Land Rover en Jaguar

Print
Dit merk wordt het AMG van Land Rover en Jaguar

Land Rover Bowler. Afbeelding: Bowler

Het Engelse Bowler wordt overgenomen door Jaguar Land Rover. Daarmee volgt de offroad-specialist het pad van AMG, dat ook een zelfstandig tuningbedrijf was dat auto’s modificeert om ze nog sneller te maken, voordat het door Mercedes-Benz werd ingelijfd.

Bowler is het bedrijf achter de Wildcat en de Bulldog - ruige omgebouwde Defenders met veel vermogen en extra terreinkwaliteiten. Bowler bestaat al meer dan dertig jaar. Ze maakten ook de Nemesis op basis van de Range Rover en deden mee aan de Dakar-rally en diverse andere rally’s.

Nu is het bedrijf overgenomen door het Special Vehicle Operations (SVO) departement van Jaguar Land Rover. Bowler ontstond in 1985 toen Drew Bowler vanuit zijn huis in Derbyshire begon met het bouwen en verkopen van competitieve safari- en testauto’s. Bowler en Land Rover vormden in 2012 al een zogeheten ‘brand partnership’, een samenwerking tussen twee partijen waarbij win – win situaties ontstaan met als einddoel meer vraag vanuit de consument.

Michael van der Sande, de Nederlandse ceo van SVO, is de architect achter de samenwerking. Hij zei niet te kunnen wachten om samen te werken met het team van Bowler. Hij hintte tevens naar toekomstige modellen van Jaguar Land Rover met een hoop Bowler dna.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →