Linnenaar (27) pleegt twaalf strafbare feiten, maar hoeft niet de cel in

Print
Linnenaar (27) pleegt twaalf strafbare feiten, maar hoeft niet de cel in

Afbeelding: Politie.nl

Linne -

Een 27-jarige man uit Linne hoeft niet de cel in nadat hij door de rechtbank in Roermond werd veroordeeld voor twaalf strafbare feiten.

Binnen een tijdsbestek van vierenhalve maand ging de man twaalf keer in de fout. Het ging hierbij om mishandeling, vernieling en bedreiging van familieleden, buren en een bewindvoerder. De feiten werden gepleegd in 2016 en 2017. Volgens de rechtbank zit er onredelijk veel tijd tussen de aanhouding van de verdachte en het verschijnen voor de rechtbank. Een duidelijke reden daarvoor was volgens de officier van justitie niet te vinden in het dossier. In de strafmaat hield de rechter daarom rekening met de lange termijn tussen aanhouding en behandeling van deze zaak.

Lees ook: Linnenaar (27) staat terecht voor maar liefst twaalf feiten

Ook het gegeven dat de Linnenaar zich sinds het laatste feit in 2017 niet meer strafrechtelijk heeft misdragen en werkt aan zijn herstel, pakte positief uit. Hoewel alle strafbare feiten bewezen werden verklaard, sprak de rechter een straf uit van 120 dagen cel waarvan 55 onvoorwaardelijk, de tijd dat de man uit Linne in voorarrest zat. Daarnaast wordt de huidige begeleiding door de reclassering voortgezet.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen