Herdenking bevrijding ‘Eiland in de Maas’

Print
Herdenking bevrijding ‘Eiland in de Maas’

Auteurs Hans Richter en Liesbeth Dirks-Jessen bij het oorlogsmonument. Afbeelding: De Limburger

Stevensweert -

Stevensweert en Ohé en Laak starten zaterdag 21 december met de herdenking van 75 jaar bevrijding.

Hoewel de dorpen vanwege het Ardennenoffensief pas op 20 januari 1945 werden bevrijd, opent het streekmuseum in Stevensweert alvast een tijdelijke expositie die nog tot de zomer loopt. Bij de opening wordt een film vertoond, worden toespraken gehouden en wordt een historische fietsroute in gebruik genomen. In Stevensweert is een wandelroute uitgezet langs twintig historische plekken die verband houden met de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast wordt het boek ’75 jaar bevrijding - verhalen rond de oorlog op het Eiland in de Maas’, gepresenteerd. De aanvang van de activiteiten is om 14.00 uur.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen