Lintje voor Mia Smetsers uit Stevensweert

Print
Lintje voor Mia Smetsers uit Stevensweert

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Stevensweert / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Tijdens het Kerstdiner van ‘Same aan taofel, aete wat de pot sjaft’ ontving Mia Smetsers-Coenen (88) uit Stevensweert uit handen van burgemeester Stef Strous de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Sinds 1988 zet zij zich in voor de lichamelijk kwetsbare medemens in de gemeenschap. Van 1988 tot 2000 was zij voorzitter van de plaatselijke Zonnebloemafdeling in Horst en aansluitend bestuurslid. Daarnaast zat zij van 1989 tot 2000 in het bestuur van de regionale Zonnebloemafdeling Horst aan de Maas. In Stevensweert heeft zij aan de wieg gestaan van de oprichting van de plaatselijke Zonnebloemafdeling ‘Terra Mosa’ en was zij van 2010 tot 2012 voorzitter. Tot 2018 is zij als vrijwilliger verbonden geweest aan Terra Mosa. Ook was zij initiator van ‘Same aan taofel, aete wat de pot sjaft’, waar mensen uit Stevensweert maandelijks samen kunnen eten, praten en een spelletje doen. Tussen 1990 en 2007 was ze ook suppoost en gids in de Lambertuskerk in Horst.