Bekende Limburger paard Chony krijgt geen genoeg van alle aandacht en knuffels

Chony is een beroemdheid in Geleen en omstreken. Ze houdt van knuffelen en aandacht. © Mitchell Giebels

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Bekende Limburger en dame op leeftijd: Chony uit Geleen.

Door Ivar Hoekstra

Sinds de tv-serie We zien ons op omroep Human is Chony een beroemdheid in Geleen en omstreken. In de serie over de wijk Lindenheuvel zagen we eigenaar Gerrit Grootens (64) dagelijks rondlopen met zijn paard. „Ze was in Lindenheuvel al bekend, maar sinds de serie word ik al helemaal vaak aangesproken en krijgt Chony nog meer knuffels. Dat vindt ze fijn, want het is een echte knuffeltante. Dol op mensen.”

En vooral op Gerrit. „Als ik in haar ogen te lang met mijn vrouw sta te praten, komt ze er tussen staan. Jaloers hè.” Ook met andere dieren kan ze het goed vinden. „We hebben een foxterriër gehad, die kon gewoon aan haar staart hangen. Vond ze prima.”

Met andere paarden heeft ze dan gek genoeg weer weinig op. „Dat wordt geheid ruzie. Ik krijg vaak de vraag waarom Chony alleen in de wei staat, dat vindt men zielig. Maar het gaat niet, Chony wil niet met andere paarden staan.” Inmiddels is ze 23 jaar. „Een dame op leeftijd. Maar laten we hopen dat ze nog heel lang bij ons blijft. Voor mij, maar ook voor Lindenheuvel. Als ik met haar rondloop, heb ik altijd aanspraak.”

Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar L-magazine@delimburger.nl