Tom Dumoulin naar Tour de France en Amstel Gold Race

Print
Tom Dumoulin naar Tour de France en Amstel Gold Race

Afbeelding: ANP

Maastricht / Itteren / Ysselsteyn -

Tom Dumoulin rijdt volgend seizoen de Ronde van Frankrijk. Samen met Primoz Roglic en Steven Kruijswijk zal hij het kopmanschap delen.

Dat heeft Dumoulin vrijdag bekendgemaakt tijdens de ploegpresentatie van Jumbo-Visma, Dumoulins nieuwe ploeg. Lang was er onduidelijkheid over het programma van de 29-jarige Maastrichtenaar. Zelf gaf hij in de zomer aan dat de Tour en de Spelen zijn hoofddoelen zouden worden, maar gaandeweg het jaar kwamen er onder meer vanuit de ploeg signalen dat de Giro zijn belangrijkste koers ging worden. De combinatie Tour/Spelen is volgens hoofdcoach Merijn Zeeman nagenoeg onhaalbaar.

Dumoulin: ,,We zaten op een lijn tijdens de besprekingen. We weten wat we willen: de Tour winnen.” Dumoulin zal tijdens de Tour de France het kopmanschap delen met Primoz Roglic,. en Steven Kruijswijk. ,,Winst in de Tour is het grote doel volgend jaar. Dat is de kroon die we nog missen”, zegt ploegeigenaar Richard Plugge. In aanloop naar de Tour staat Dumoulin ook aan de start van de Amstel Gold Race.

Mike Teunissen heeft volgend jaar de voorjaarsklassiekers als hoofddoelen. De Ysselsteyner richt zich vooral op de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De presentatie werd gehouden in het Hema-hoofdkantoor in Amsterdam. De winkelketen is een nieuwe sponsor van de wielerploeg.