Met deze hobby krijgt stress geen kans: Julius Winkens (48) uit Puth lost graag onmogelijke sudokupuzzels op

Print
Met deze hobby krijgt stress geen kans: Julius Winkens (48) uit Puth lost graag onmogelijke sudokupuzzels op

Julius Winkens uit Puth is een liefhebber van sudokupuzzels. Afbeelding: Loraine Bodewes

Puth -

Met deze hobby, die je natuurlijk oersaai kunt noemen, krijgt stress geen kans. Julius uit Puth is een van de vier fröbelaars die helemaal zen aan de keukentafel zitten.

Voor een gewone vijf- of zessterren sudoku slaat Winkens de Denksportboekjes niet meer open. Pas bij elf of twaalf sterren wordt het interessant. „Het mooie van deze puzzelvorm is dat je van tevoren niet weet of je hem opgelost krijgt.”

„Zo weet ik nog goed de eerste keer dat ik een killersudoku onder ogen kreeg. Een standaard speelveld van negen bij negen vakjes waarop geen enkel cijfer was ingevuld. Ik wist echt niet waar ik moest beginnen.”

Lees hier het hele verhaal van Julius en drie andere Limburgers met ontspannende hobby’s.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen