Video: Politie vraagt hulp na brutale diefstallen op bejaarden

Print

Video: Politie Limburg

Maastricht / Itteren / Nuth -

De politie heeft vrijdag de hulp van het publiek ingeroepen nadat op donderdag 31 oktober een hoogbejaarde vrouw slachtoffer is geworden van een brutale diefstal in Maastricht.

Twee vrouwen stonden in de rij in een supermarkt aan de Brusselsepoort. Toen het slachtoffer haar boodschappen wilde afrekenen, stelde een van de twee daders een vraag aan de caissière en zorgde op die manier voor afleiding. De andere vrouw maakte daar gebruik van en keek haar pincode af.

Op de parkeerplaats vroeg het duo het slachtoffer de weg. Zo werd haar pinpas gestolen en de daders hebben vervolgens duizenden euro’s gepind.

Volgens de politie heeft nader onderzoek uitgewezen dat de vrouwen ook in een supermarkt in Nuth hebben toegeslagen. Ook hier was het slachtoffer een bejaarde vrouw.

De politie is op zoek naar de vrouwen. Ze zijn ongeveer 20 jaar en spreken Nederlands.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen