Sabic biedt omwonenden gratis doosje bonbons aan wegens overlast fakkelen

Print
Sabic biedt omwonenden gratis doosje bonbons aan wegens overlast fakkelen

De chocoladefabriek van Rousseau in Sittard. Afbeelding: archief De Limburger/Iris Kindermann

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Spaubeek / Beek -

Chemieconcern Sabic biedt omwonenden ‘welgemeende excuses’ aan voor de veroorzaakte hinder bij het opstarten van naftakraker Olefins 4 op Chemelot in Geleen. Als attentie wordt een doosje bonbons aangeboden.

Het opstarten van de Olefins 4 na groot onderhoud verliep in oktober niet volgens plan. Het inregelen van een nieuw fakkelsysteem zorgde voor licht- en geluidsoverlast en zelfs trillingen. Om ‘verschillende redenen’ duurde dat proces ook langer dan gepland, geeft Sabic toe.

Met een attentie van chocolade wil het concern daarom een gebaar maken naar de buurt. Wie ervoor in aanmerking wil komen, dient op de website www.SABIC-chocolade.nl persoonsgegevens in te vullen, waarna een waardebon te downloaden is. Met die geprinte waardebon kan in winkels van Rousseau in Geleen, Beek, Stein en Sittard de attentie worden opgehaald op vrijdag 27 en zaterdag 28 december, meldt het concern.

Lees ook:Fakkel Olefins 4 op Chemelot weer aan, discussie over compensatie aan de buurt

„Verstoringen in een fabriek zijn niet altijd te voorzien en fakkelen is niet altijd te voorkomen. Maar u mag erop rekenen dat Sabic ook in 2020 haar uiterste best doet om hinder of ongemak te voorkomen. Ook Sabic wil niets liever dan een goede buur zijn”, zo voegt het bedrijf eraan toe.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →