Heldendaad: Man redt vrouw en kind uit brandende auto bij luchthaven Maastricht

Print

Video: Track 88

Beek / Spaubeek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

Kevin Schoenmakers mag zich held van de dag noemen. Hij redde vrijdagmiddag bij Maastricht Aachen Airport (MAA) een vrouw en een kind uit een hevig brandende auto. Toen de vliegtuigmonteur zag dat op de Vliegveldweg een auto in lichterlaaie stond, aarzelde hij geen moment en greep hij in.

,,Je doet wat je moet doen. Binnen tien seconden was de auto afgebrand”, reageert hij kalm.

De automobiliste reed rond de klok van half twee over de Vliegveldweg in Beek toen plotseling de vlammen uit de motorkap sloegen. Schoenmakers reed toevallig terug naar zijn werk en zag het gebeuren. Hij zette meteen zijn auto aan de kant en rende naar het brandend voertuig om de vrouw en het kind te redden. Het vuur greep snel om zich heen, zodat de vliegtuigmonteur vlug moest handelen. Zwarte rookwolken waren van grote afstand vanaf de A2 te zien.

De hulpdiensten werden meteen gealarmeerd en waren snel ter plaatse. De brandweer van de luchthaven rukte met het grootste materieel uit. De brand kon worden geblust, maar van de auto bleef nagenoeg niets over.

De vrouw en het kind zijn ter plekke door het ambulancepersoneel nagekeken. Het is niet bekend of ze naar het ziekenhuis zijn overgebracht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen