Molenberg krijgt ‘geldmaat’ na actie buurtbewoners

Print
Molenberg krijgt ‘geldmaat’ na actie buurtbewoners

Buurtbewoners in Molenberg overhandigden vierhonderd steunbetuigingen voor de terugkeer van een pinvoorziening Afbeelding: SP HEERLEN

HEERLEN / Hoensbroek -

De Heerlense wijk Molenberg krijgt een pinautomaat terug na een actie van buurtbewoners.

Bij acties om pinautomaten terug te halen naar wijken zijn in Heerlen doorgaans politieke activisten betrokken, leren de ervaringen van de afgelopen jaren. Vooral de SP en Ouderenpartij Heerlen onderscheiden zich in respectievelijk Meezenbroek en Douve Weien.

Bij de actie in Molenberg, waar men al vanaf 2017 niet meer kan pinnen, werd de kar getrokken door onder anderen SP-raadslid Anita Hendriks-Berg. Er werden vierhonderd steunbetuigingen verzameld die vrijdagmiddag voor de Lidl zijn aangeboden.

Geldmaat

Het is bedoeling dat Molenberg een zogeheten geldmaat krijgt, een voorziening waarin Rabobank, ABN Amro en ING samenwerken. Het doel is om de pinautomaten van deze drie banken dit jaar en in 2020 geleidelijk te vervangen door geldmaten, herkenbaar aan een dik geel kader om de geldautomaat.

Verspreid

De nieuwe geldautomaten moeten gelijkmatiger verspreid worden, zodat mensen makkelijk in hun buurt geld kunnen opnemen. Nu hebben de drie banken nog veel geldautomaten vlak bij elkaar, met name in drukke winkelgebieden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →