Vijf Weerter vechtersbazen moeten de cel in

Print
Vijf Weerter vechtersbazen moeten de cel in

Uitgaansgebied De Oelemarkt in Weert. Afbeelding: Stefan Koopmans

/ Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Vijf mannen uit Weert moeten een aantal maanden de cel in vanwege hun rol bij openlijke geweldpleging en mishandeling in het uitgaanscentrum van Weert in augustus 2017.

Dat heeft de rechtbank in Roermond vrijdag bepaald. De rechters legden vier verdachten zes maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk op. Het vonnis tegen een Weertenaar, Redouan K. (23) luidde: negen maanden waarvan drie voorwaardelijk.

De vijf raakten ruim twee jaar geleden betrokken bij een vechtpartij waarbij twee stadsgenoten van nu 58 en 54 jaar, ernstig gewond raakten. De gedupeerden en hun vermeende belagers kregen het, waarschijnlijk om een onbenullige schouderduw, met elkaar aan de stok. Redouan K. sloeg een van de opponenten onverhoeds met één vuistslag bewusteloos. De man viel met zijn hoofd op het wegdek. Hij bleek onder andere een schedelbreuk en een hersenkneuzing te hebben opgelopen.

De vlam sloeg daarna echt in de pan. De vier metgezellen van K. sloegen en schopten het andere slachtoffer terwijl hij op de grond lag.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →