Leadzanger en gitarist Pieter Zeelen van The Thunders overleden

Print
Leadzanger en gitarist Pieter Zeelen van The Thunders overleden

Leadzanger en gitarist Pieter Zeelen tijdens het reünieconcert van The Thunders in Montfort. Afbeelding: Jeroen Kuit

Montfort / Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Pieter Zeelen, leadzanger en gitarist van beatband The Thunders, is donderdag 19 december op 75-jarige leeftijd overleden. Hij was ernstig ziek.

De van oorsprong Montfortse band The Thunders groeide in de jaren zestig van de vorige eeuw uit van vriendenband uit tot een bekende beatgroep. De band was mateloos populair en trok volle zalen. Met hun ruige haren en kleding waren de bandleden van The Thunders het rebelse gezicht van hun tijd. De band had in Pieter Zeelen, vanaf zijn geboorte al blind, een opvallende frontman.

Zeelen was destijds een van de betere gitaristen van Nederland. Hij werd vaak gevraagd als gastmuzikant en stond op het podium met onder andere de Golden Earring en Roy Orbison.

Reünieconcert

In maart 2017 keerden The Thunders eenmalig terug op het podium tijdens een uitverkocht reünieconcert in Dancing Housmans in Montfort, de bakermat van de band.

Na zijn carrière als beroepsmuzikant werd muziek maken en opnemen voor Zeelen een hobby en maakte hij in zijn eigen studiootje veel opnames voor Limburgse artiesten en bonte avonden. Menig carnavalsprins heeft bij hem zijn schlager opgenomen. Samen met Marc Latta schreef Zeelen veel bekende Roermondse carnavalsliedjes.

Afscheid nemen van Pieter Zeelen kan in het uitvaartcentrum van coöperatie DELA, Kitskensdal 60 in Roermond, op maandag 23 december van 17.45 tot 18.30 uur. De crematieplechtigheid vindt plaats op dinsdag 24 december om 14.00 uur in de aula van crematorium Tussen de Bergen, Kitskensdal 60 in Roermond.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen