Wintersporters in de file op weg naar de pistes

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. © Getty Images

De naar schatting 100.000 wintersporters die op weg zijn naar de Alpenlanden, komen zaterdag geheid in de file. Wie naar Oostenrijk rijdt moet nu al rekening houden met twee uur extra reistijd.

Ton Voermans

Het wordt naar verwachting nog veel drukker als zaterdagmiddag en in de vroege avond sneeuw- en regenbuien voorkomen in Zuid-Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Toch is zaterdag de beste reisdag volgens Weerplaza, zondag valt nog meer sneeuw. In Frankrijk kan zaterdag al zoveel sneeuw vallen dat de ANWB adviseert om de sneeuwkettingen bij de hand te hebben om door de bergen te kunnen rijden. In Frankrijk is de vertraging op de A6 inmiddels anderhalf uur.

Volgende week zaterdag wordt er drukte verwacht in zowel zuidelijke als noordelijke richting omdat de eerste groep wintersporters weer terugkomt. Ook 4 januari voorspelt de ANWB drukte.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee