Fortuna pakt eindelijk weer punt buitenshuis na doelpuntloos gelijkspel

Mark Diemers (Fortuna) in duel met Bart Nieuwkoop.

Mark Diemers (Fortuna) in duel met Bart Nieuwkoop. © ANP

Pas voor de tweede keer dit seizoen pakte Fortuna buitenshuis een puntje zaterdagavond. De Sittardenaren hielden nummer drie Willem II knap op 0-0 in eigen huis.

Tim Geurts

De eerste helft was er een zonder al teveel kansen. Fortuna stond verdedigend goed en hoefde weinig gevaar toe te staan. Het eerste kansje was zelfs voor de Sittardenaren, Alex Carbonell slaagde er echter net niet in om de bal van dichtbij vol te raken.

Aan de andere kant kreeg Pavlidis de grootste kans voor rust. Een op een met Koselev was de doelman de baas. Carbonell stond even later aan het einde van een veelbelovende Fortuna-aanval, maar schoot van een meter of dertien onbeholpen over.

Lees ook: Fortuna Sittard treft Feyenoord in achtste finales bekertoernooi

Op zoek

Daar bleef het voor rust bij. Na de pauze ging Willem II nadrukkelijker op zoek naar de 1-0. Fortuna kwam er nauwelijks meer uit, al kreeg Willem II ook nu geen grote kansen. Sterker nog, in een spaarzame tegenstoot schoot Angha van 20 meter rakelings naast. Ndayishimiye stuitte aan de andere kant van dichtbij op Koselev.

In het laatste kwartier werd Fortuna weer gevaarlijker. Damascan kreeg de bal net niet lekker mee en overtalsituaties werden net niet lekker uitgespeeld. Karjalainen had zich nog ongekend populair maken, maar hij kon zijn inzet niet drukken.

De winst zat er dus niet meer in, een knap puntje wel voor Fortuna.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee