Noodweer maakt slachtoffers in Spanje en Frankrijk

Print
Noodweer maakt slachtoffers in Spanje en Frankrijk

Afgerukte takken op geparkeerde auto’s in Madrid. Afbeelding: EPA

Het stormachtige weer heeft op enkele plaatsen in Zuid-Europa slachtoffers gemaakt. Een van hen is een Nederlandse surfer die vrijdag verdronk voor de zuidwestkust van Spanje. Volgens lokale media gaat het om een 67-jarige man die al jaren in de regio woonde.

In Madrid kwam zaterdag een Zuid-Koreaanse vrouw om het leven gekomen toen ze door weggewaaid materiaal van een groot pand werd getroffen. Volgens de autoriteiten was het overheidspand goedgekeurd.

Voor de Franse zuidoostkust sloeg tijdens stormachtig weer een man overboord van een zeilboot. Hij wordt nog steeds vermist.

In verscheidene delen van Zuid-Europa heerst opnieuw noodweer met veel regen en erg veel wind. In het noordwesten van Spanje zijn windsnelheden tot 140 kilometer per uur gemeten. Donderdag al vielen door het slechte weer in Portugal en Spanje in totaal vijf doden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen