Volleyballers Limac kunnen niet stunten tegen landskampioen

© Ermindo Armino

VC Limac heeft zaterdag niet voor een nieuwe volleybalstunt kunnen zorgen. In de kwartfinale van de nationale beker gingen de Limburgers in drie sets onderuit tegen landskampioen Orion, die liefst drie klassen hoger speelt. (19-25, 17-25, 21-25).

Robin van der Kloor

De gasten uit Doetinchem hadden in het begin moeite met lage plafond in de hal. In de meeste sportzalen zijn de plafonds hoger en ballen van Orion raakten regelmatig het dak, wat niet is toegestaan.

Maar halverwege de eerste set nam Orion de leiding, om die niet meer af te staan. Vooral bij sprongen aan het net en smashes werd echter het krachtsverschil tussen de landskampioen en de club uit Linne en Maasbracht duidelijk. Toch sloeg Limac allerminst een flater tegen de drie klasses hoger spelende club. Orion won weliswaar in drie sets, maar Limac ging met opgeheven hoofd ten onder.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee