Volleyballers Limac kunnen niet stunten tegen landskampioen

Print
Volleyballers Limac kunnen niet stunten tegen landskampioen

Afbeelding: Ermindo Armino

Linne -

VC Limac heeft zaterdag niet voor een nieuwe volleybalstunt kunnen zorgen. In de kwartfinale van de nationale beker gingen de Limburgers in drie sets onderuit tegen landskampioen Orion, die liefst drie klassen hoger speelt. (19-25, 17-25, 21-25).

De gasten uit Doetinchem hadden in het begin moeite met lage plafond in de hal. In de meeste sportzalen zijn de plafonds hoger en ballen van Orion raakten regelmatig het dak, wat niet is toegestaan.

Maar halverwege de eerste set nam Orion de leiding, om die niet meer af te staan. Vooral bij sprongen aan het net en smashes werd echter het krachtsverschil tussen de landskampioen en de club uit Linne en Maasbracht duidelijk. Toch sloeg Limac allerminst een flater tegen de drie klasses hoger spelende club. Orion won weliswaar in drie sets, maar Limac ging met opgeheven hoofd ten onder.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen