Engelse voetbalwereld rouwt om overleden wereldkampioen

V.l.n.r: Bobby Moore, Martin Peters en Geoff Hurst vieren de Engelse wereldtitel

V.l.n.r: Bobby Moore, Martin Peters en Geoff Hurst vieren de Engelse wereldtitel © AD/BSR Agency

De Engelse voetbalwereld rouwt om het overlijden van één van z’n oude helden. Martin Peters, die scoorde in de gewonnen WK-finale van 1966 tegen West-Duitsland, is op 76-jarige leeftijd overleden.

Redactie

Peters begon z’n carrière bij West Ham United en speelde ook voor Tottenham Hotspur, Norwich City en Sheffield United.

„Hij is in z’n slaap vredig heen gegaan”, meldde West Ham namens de familie van Peters. „We zijn diep bedroefd door zijn verlies, maar ook trots op alles wat hij heeft bereikt.” Peters was een veelzijdige voetballer, die bij West Ham United op alle posities in het elftal speelde. Hij stond zelfs een keer onder de lat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Selectie

Peters maakte deel uit van de Engelse selectie die in eigen land de wereldtitel veroverde. Hij debuteerde vlak voor het toernooi en veroverde al snel een basisplaats.

De speler van West Ham zette Engeland in de finale op Wembley in de 78e minuut op voorsprong (2-1), maar de Duitsers kwam vlak voor tijd langszij. In de verlenging pakte Geoff Hurst met zijn tweede en derde treffer van de wedstrijd de hoofdrol: 4-2.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee