Laatste lintje voor brandweerman Marthijn Konings uit Belfeld

Brandweervrijwilliger Marthijn Konings (48 jaar) uit Belfeld is zaterdagavond koninklijk onderscheiden. Hij werd tijdens de vrijwilligersavond van de brandweerpost benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Judith Janssen

Het lintje werd uitgereikt door burgemeester Scholten van Venlo. Konings is inmiddels 22 jaar verbonden aan de brandweerpost in Belfeld. Hij was onder andere actief als brandweerman en was jarenlang penningmeester van de personeelsvereniging van de brandweerpost.

Daarnaast begeleidde hij nieuwe mensen in hun opleiding tot vrijwilliger bij de brandweer en bereidde hij mensen voor op hun rol binnen de post.

Laatste

Op het moment dat een brandweervrijwilliger meer dan twintig jaar actief is, kan hij of zij in aanmerking komen voor een lintje. De Kanselarij der Nederlandse Orden heeft deze regeling per 1 januari afgeschaft. Daarmee is Konings de laatste brandweervrijwilliger in Venlo die is gedecoreerd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee