Kwartfinale is eindstation voor volleybalsters Fast

© Getty Images/EyeEm

Fast is er niet in geslaagd om de halve finale van de beker te bereiken. In Gennep was Apollo 8 te sterk: 1-3 (25-19, 14-25, 17-25, 20-25).

Tim Cox

In het begin van de eerste set gunden beide ploegen elkaar geen grote voorsprong. Tot aan 9-9 ging het gelijk op, waarna Fast uitliep naar 13-9.

Mede dankzij een goede servicebeurt van Rachel Feron en een aantal sterke bloks werd het 25-19. Apollo 8 tapte in het tweede bedrijf uit een ander vaatje en stond al snel op een ruime voorsprong. Die kwam Fast niet meer te boven: 14-25.

Ook in set drie kwam Fast bijna niet langs het blok van Apollo 8. De ploeg van coach Harmen Bijsterbosch kwam wel nog even in de buurt, maar zag de set toch verloren gaan: 17-25. Om nog kans te maken op een plek in de halve finale moest Fast beter voor de dag komen in het vierde deel. Dat lukte, maar de nummer drie uit de eredivisie was toch te sterk: 20-25.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee