Finale ver weg voor Eaters na verlies tegen Heerenveen

Microz Eaters heeft de eerste halve finale tegen Heerenveen kansloos verloren: 1-3. De Geleners hebben zondag een wonder nodig om alsnog de finale van de cup te bereiken.

Amando Zwamborn

Een plek in de finale van de Nederlandse beker: dat staat er dit weekend op het spel. Maar de finale in Eindhoven lijkt mijlenver uit beeld na een kansloze thuisnederlaag: 1-3. In de eigen hal was Eaters geen moment opgewassen tegen de gasten uit Friesland. Al na een kleine vier minuten (3.55) zorgde Adam Bezak voor de openingstreffer: 0-1. Die score was eigenlijk onverdiend; Eaters begon furieus en drukte de Friezen met de rug tegen de muur.

Zelfvertrouwen weg

Na de tegentreffer was het al het zelfvertrouwen aan Limburgse zijde compleet verdwenen. De ploeg van Andy Tenbult oogde nerveus aan de puck en Heerenveen kwam eigenlijk zelden in grote problemen. Pippo Limnell en Lars den Edel bouwden in het tweede deel de score op: 0-3.

Door de nederlaag moet Eaters zondag winnen in Friesland om een verlenging af te dwingen. Dat lijkt een onmogelijke opgave; vooralsnog zijn de Geleners dit seizoen buitenshuis erg kwetsbaar. De sterke derde periode biedt wellicht enigszins houvast. Heerenveen nam gas terug waarna Eaters voldoende kansen kreeg. Het vizier stond echter zelden op scherp, alleen Nick Verschuren wist de eer te redden: 1-3.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee