Fernandes geniet van Fortuna-debuut: ‘Lekker gevoel’

Invaller Leandro Fernandes tijdens zijn debuut voor Fortuna.

Invaller Leandro Fernandes tijdens zijn debuut voor Fortuna. © ANP Sport

Hij speelde in de jeugd van PSV en staat tegenwoordig onder contract bij Juventus, toch was Leandro Fernandes zaterdagavond maar wat blij dat hij eindelijk minuten kon maken voor Fortuna.

Tim Geurts

Relatief snel na zijn terugkeer in Sittard. „Ik ben aan mijn meniscus geopereerd in Amerika, daar en in Turijn heb ik het grootste deel van mijn revalidatie al gehad.”

Lees ook: Euforie om bonuspunt en Rico bij Fortuna Sittard: ‘Lekker hoor, Badrtje heeft alweer huilend opgegeven’

Minuten maken

Maar hoe belandt iemand vanuit Juventus bij Fortuna? „Ik ken de trainers vanuit mijn tijd bij PSV. Dat Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht hier zitten, heeft de doorslag gegeven. Want ik kijk gewoon puur naar mijn eigen ontwikkeling. Ik moet minuten maken en doe dat het liefst bij een club waar ze vertrouwen in me hebben en waar ik een goed gevoel bij heb. Dat is zo bij Fortuna.”

Dat was zaterdagavond ook meteen te zien. Fernandes maakte indruk met zijn invalbeurt van een klein half uur. Fernandes oogde balvast en was niet bang om zijn tegenstanders op het middenveld te passeren. En dus was hij zelf ook tevreden. „Ik heb een lekker gevoel over mijn debuut. Het team speelde goed, dan ga je zelf mee in de flow. Nee, het was een mooi moment.”

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee