Badr heeft blessure aan enkelband, mogelijk in september weer de ring in

Badr wordt huilend afgevoerd.

Badr wordt huilend afgevoerd. © Pim Ras Fotografie

Badr Hari heeft een blessure aan zijn linkerenkelband. Wat precies wordt maandag verder onderzocht. ,,Maar als het is ingescheurd dan moet hij twaalf weken herstellen en daarna weer gaan opbouwen. Dan kan hij in september weer de ring in”, zegt zijn trainer, Mike Passenier.

Victor Schildkamp

Badr Hari heeft een blessure aan zijn linkerenkelband. Wat precies wordt maandag verder onderzocht. ,,Maar als het is ingescheurd dan moet hij twaalf weken herstellen en daarna weer gaan opbouwen. Dan kan hij in september weer de ring in”, zegt zijn trainer, Mike Passenier, tegen het AD.

Badr Hari moest zaterdagavond per brancard de ring verlaten nadat hij zijn enkel in het gevecht met Rico Verhoeven verdraaide bij een hoge trap. Er is niks gebroken. Maar met de linkerenkelband is het mis. Morgen wordt de 35-jarige kickbokser verder onderzocht door een specialist.

Lees ook: Verhoeven boos tijdens persconferentie door ‘aandachtszoeker’ Gerges

,,Als het is ingescheurd moet hij twaalf weken herstellen. Dan gaan we weer opbouwen en kijken hoe die enkel het houdt. Als er niks misgaat kan hij dan over een maand of tien weer de ring in”, zegt Passenier. ,,De bedoeling was om in juni weer te vechten, nou ja dat wordt dan september.”

Zoveel blessures

Passenier weet niet of Badr al eerder is geblesseerd aan die enkel. ,,Hij heeft zoveel blessures gehad. Vroeger trainde hij daar dwars doorheen, dat breekt hem nu een beetje op.”

Lees ook: 3,5 miljoen kijkers voor Rico vs Badr

Passenier baalt uiteraard ook van de blessure. ,,We stonden vér voor op Rico. Twee rondes in de zak en nog steeds moest hij achteruit, zelfs al is Badr tien kilo lichter. We hebben het goed gedaan, maar die blessure, tja, het is wat het is.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee