Ajax weet niet wanneer Blind terugkeert: ‘Zijn gezondheid is het belangrijkste’

© BSR Agency

Ajax kan nog geen prognose geven over de terugkeer van Daley Blind. Bij de verdediger is een ontstoken hartspier geconstateerd.

Redactie

,,We hebben hem voor de wedstrijd gesproken”, zei trainer Erik ten Hag na de ruime zege op ADO Den Haag (6-1). ,,Hij wil er in januari weer bij zijn. Maar we moeten even afwachten. Hij voelt zich nu goed, maar zijn gezondheid is het belangrijkste.”

Defibrilator

Blind ging tijdens het thuisduel met Valencia onderuit, zonder dat er iemand bij hem in de buurt was. Hij speelde de wedstrijd uit, maar testen in een ziekenhuis wezen uit dat hij met een ontstoken hartspier kampt.

Bij de international is preventief een ICD geplaatst, dat staat voor implanteerbare cardioverter defibrilator. Het is een apparaatje dat onder de huid wordt aangebracht en een schok geeft om het normale hartritme te herstellen. Als gevolg van die ingreep gaat hij niet mee op trainingskamp naar Qatar.

‘Geschrokken’

,,Natuurlijk zijn we geschrokken”, reageerde verdediger Joël Veltman. ,,Ik heb ook allerlei cardiologen wat horen roepen. Maar volgens mij verschilt ieder geval van elkaar. Laten we maar even afwachten.”

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee