Minstens dertien mensen neergeschoten tijdens herdenking Chicago

© AP

In Chicago zijn zondag zeker dertien mensen neergeschoten, meldden verschillende Amerikaanse media. Dat gebeurde volgens de lokale politie tijdens een herdenking van iemand die eerder dit jaar omkwam door vuurwapengeweld.

Redactie

Alle slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in de buurt gebracht. Vier mensen zijn er ernstig aan toe, de anderen verkeren in stabiele toestand.

De politie tast nog in het duister over hoe de schietpartij kon gebeuren. Ook over de dader(s) is nog niets bekendgemaakt. ,,Op dit moment weten we nog niets over de omstandigheden”, zegt een politiewoordvoerder. Wel is duidelijk dat er in het huis, maar ook daarbuiten is geschoten.

,,Ik werd wakker door het geluid van vier, vijf of zes schoten”, zei een buurman. ,,Die klonken hard, dus het moest wel dichtbij zijn. Toen ik uit het raam keek zag ik nog niets, maar even later renden mensen schreeuwend over straat.”

Het jongste slachtoffer is 16 jaar oud, de oudste 48.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee