Pinkpopbaas Jan Smeets onwel naar ziekenhuis gebracht

Pinkpop-organisator Jan Smeets is zondag naar het ziekenhuis gebracht, kort nadat hij na een media-optreden was flauwgevallen.

Pinkpop-organisator Jan Smeets is zondag naar het ziekenhuis gebracht, kort nadat hij na een media-optreden was flauwgevallen. © ANP Kippa

Pinkpop-organisator Jan Smeets is zondag naar het ziekenhuis gebracht, kort nadat hij na een media-optreden was flauwgevallen.

Redactie

De 74-jarige Jan Smeets bezocht in Geleen het plaatselijke Glazen Huis. Daarin kunnen mensen tegen betaling een plaat aanvragen voor het goede doel. Zondag is de laatste dag van deze actie.

Volgens initiatiefnemer Michel van Dijke van het Glazen Huis viel Smeets flauw op de Markt „ vlak nadat hij was geïnterviewd in het Glazen Huis. Hij had nog een plaat van Urbanus aangevraagd” zegt Van Dijke tegen 1Limburg.

Smeets heeft meerdere hartoperaties gehad. Ook heeft hij een nieuwe hartklep.

Artsen hebben Jan Smeets zondagmiddag in het ziekenhuis van Geleen onderzocht, maar bij de controles konden ze niets ernstigs ontdekken. Zijn echtgenote heeft hem in de loop van de middag naar huis gebracht.

Volg alles over Pinkpop bij De Limburger

Diverse verslaggevers zijn dit weekend op het festivalterrein in Landgraaf om verslag te doen van Pinkpop 2022. Gedurende 3 dagen plaatsen we recensies, reportages, interviews, foto's & video's en vind je alle bijzonderheden terug op de site. Ga naar > delimburger.nl/pinkpop en mis niets!