Veldrijder Van der Poel wint heroïsch moddergevecht

Van der Poel, winnaar in bizarre omstandigheden.

Van der Poel, winnaar in bizarre omstandigheden. © BELGA

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft zondag in bizarre omstandigheden zijn derde wereldbekerzege van het seizoen geboekt.

Redactie

De Citadelcross van Namen werd een heroïsch moddergevecht tussen de Nederlandse wereldkampioen en Belgische kampioen Aerts. Op een door de regen buitengewoon lastig parcours, waarop ook nog veel geklommen en gedaald moest worden, keerden de kansen steeds. Maar na een val van Aerts in de laatste ronde was het toch Van der Poel die in zijn dertiende wedstrijd van het seizoen zijn twaalfde overwinning boekte.

Als troost nam Aerts de leiding in het klassement over van zijn landgenoot Eli Iserbyt, die bevangen door de kou halverwege moest opgeven. Van der Poel reed slechts drie van de zes wereldbekercrossen die tot nu werden verreden. De Nederlander Corné van Kessel finishte als derde.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee