Dodental door storm in Zuid-Europa stijgt naar negen

Print
Dodental door storm in Zuid-Europa stijgt naar negen

In Portugal veroorzaakte de Mondego-rivier overstromingen in het district Coimbra, zoals hier bij Montemor O Velho. Afbeelding: AD/Reuters

Het dodental van de stormen die Zuid-Europa teisteren, is zondag gestegen naar negen. Inmiddels zetten Spanje, Portugal en Frankrijk zich schrap voor meer harde wind en zware regen.

Door de stormen traden rivieren buiten hun oevers, elektriciteitsleidingen gingen kapot, bomen zijn ontworteld en het spoor- en luchtverkeer in de regio raakte verstoord. Meer dan 118.000 huishoudens hebben geen elektriciteit in zuidwest-Frankrijk.

Omgekomen

Twee mensen zijn tot nu toe in Portugal omgekomen en zeven zijn gedood in Spanje, het zwaarst getroffen land. Het laatste slachtoffer was een visser in Catalonië die van de rotsen in zee was gewaaid. De lokale overheid zei dat drie politieagenten en een andere visser moesten worden gered nadat ze probeerden de man te redden in de badplaats Sant Feliu de Guíxols, 100 kilometer ten noordoosten van Barcelona.

Verdronken

Het dodental als gevolg van het noodweer stond zaterdag op zes. Onder de slachtoffers bevinden zich een Zuid-Koreaanse vrouw die in Madrid werd getroffen door een ornament dat van een overheidsgebouw waaide en een 67-jarige Nederlander uit Vlissingen die bij zwaar weer voor de Andalusische kust verdronk tijdens het windsurfen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen