Remise MMC Weert na hectische slotfase

Stef Baetsen van MMC (8) houdt een verdediger van Hoogeloon van zich af.

Stef Baetsen van MMC (8) houdt een verdediger van Hoogeloon van zich af. © Jan-Paul Kuit

MMC Weert heeft in de slotminuten toch nog een gelijkspel uit het vuur weten te slepen in de thuiswedstrijd tegen Hoogeloon. Cas Roelants schoot drie minuten voor tijd de 1-1 binnen.

Door Jim Steijvers

Ook scheidsrechters kunnen geblesseerd raken tijdens hun warming-up. Dat ondervonden ze enkele weken geleden in Weert. MMC en Hoogeloon stonden klaar om te beginnen aan hun competitieduel, maar bij de arbiter schoot iets in zijn hamstrings. De wedstrijd werd afgelast en als slot van 2019 ingepland.

MMC staat tiende met veertien punten en wil toch graag een gat slaan met de ploegen onderin. Trainer Roy Schijven vindt vooraf dat er echt gewonnen moet worden. „Je moet bij de onderste vijf weg zien te blijven. Helaas missen we vandaag spelers door verschillende omstandigheden. Wel ben ik blij dat Stef Baetsen eindelijk weer in de basis kan starten.” Baetsen is teruggekomen van een periode in het buitenland vanwege een stage.

Boelaars

MMC krijgt in de openingsfase direct een dot van een kans. Aanvaller Steven Boelaars gaat alleen op het doel af, maar zijn lobje gaat er niet in.

Na twintig minuten is de eerste kans voor de bezoekers wel raak. Niels Luyten wordt weggestuurd en legt de bal perfect breed voor Hans van der Heijden, die de Brabanders op voorsprong schiet. Daarna volgt een slordige fase tot aan de rust. Diezelfde Boelaars raakt wel vlak voor rust nog de paal.

Hectisch

Direct na de rust krijgt Tommy Beelen de kans om de gelijkmaker binnen te knallen, maar hij maait van dichtbij het doel hard over de bal heen. Het duurt tot het laatste kwartier voor de Weertenaren weer gaan stormen. Een perfect aangesneden vrije trap van Chadly Ouaadi wordt maar net naast gekopt door Sander Vaas.

Dan ontstaat een hectische slotfase. Ouaadi wordt diep gestuurd, maar flink aangepakt door Sjoerd de Laat. Zijn ingreep is te laat en hij kan met rood vertrekken. De coach van de Brabanders is het er zichtbaar niet mee eens. Eén minuut later moet hij ook nog de gelijkmaker slikken. Uit de vrije trap die volgt schiet Cas Roelants de bal van dichtbij hard binnen. De thuisclub wil doordrukken, zeker nadat ook Tom de Laat tegen een tweede gele kaart aanloopt en ook naar de kleedkamer kan vertrekken.

Balen

De Weertenaren ruiken de zege. Er volgt nog een gevaarlijke hoekschop die bij de eerste paal wordt doorgekopt en via een scrimmage nog bijna tegen de touwen gaat.

Door de aanvalsdrift van MMC krijgen de bezoekers ook nog een grote kans. Ondanks de negen man geven de Brabanders na een corner vol gas in een counter en Sam de Laat schiet nog hard op doel. Doelman Dino Julicher kan echter keren waardoor het toch bij een gelijkspel blijft.

Trainer Roy Schijven baalt van zijn ploeg. „De eerste helft en een groot gedeelte van de tweede speelden we gewoon echt niet goed. Die eerste kans van Boelaars moet erin. Gelukkig dat Cas nog de gelijkmaker erin knalt, maar vervolgens kun je ook nog gewoon winnen. Die tweede hoekschop was goed, dan moet je een beetje geluk hebben.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee