Marokko hielp bij opsporen Taghi ondanks ‘verkoelde relatie’ met Nederland

Print
Marokko hielp bij opsporen Taghi ondanks ‘verkoelde relatie’ met Nederland

Inez Weski de advocaat van Ridouan Taghi vertrekt bij de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) Vught. Afbeelding: ANP

Korpschef Erik Akerboom heeft de veiligheidsdiensten van Marokko en Dubai persoonlijk bedankt voor hun assistentie bij het opsporen van Ridouan Taghi. Dat bevestigt een woordvoerder van Akerboom naar aanleiding van een bericht op zijn LinkedIn.

Hoe Marokko en Dubai Nederland hebben geholpen, zei de woordvoerder van de korpschef niet.

Versleten begrip

,,Samenwerken is soms een versleten begrip maar bij de aanpak van ondermijning de sleutel tot succes”, schrijft Akerboom op LinkedIn.

Lees ook: Advocaat zus van Ridouan Taghi wil onderzoek naar arrestatie

,,Geen enkele crimineel mag onvindbaar en onaantastbaar zijn. Ridouan Taghi dus ook niet. Ik heb mijn collega’s uit Dubai en Marokko persoonlijk bedankt. De laatste zeker ook omdat wij ondanks een verkoelde politieke relatie geweldig met zijn mensen konden werken.”

Arrestatie

Taghi werd vorige week maandag in Dubai opgepakt en woensdagnacht naar Nederland gebracht. Hij wordt verdacht van meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Taghi zou de opdrachtgever zijn. Hij wist jaren uit handen van politie en justitie te blijven.

Bekijk hier alle berichtgeving over Ridouan Taghi

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →