Verdacht pakketje Schiphol is geen explosief, afzettingen opgeheven

Print
Verdacht pakketje Schiphol is geen explosief, afzettingen opgeheven

Foto ter illustratie Afbeelding: AD/ANP

Op parkeerterrein P1 op Schiphol is maandagochtend in een auto een verdacht pakketje aangetroffen. Na onderzoek van explosievenopruimingsdienst bleek dat er geen explosieven zijn aangetroffen.

De afzettingen bij de parkeergarage zijn daarom opgeheven. Het incident had geen gevolgen voor het vliegverkeer en voor het treinverkeer van en naar de luchthaven, volgens een woordvoerder van Schiphol.

Het onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is afgerond. Mensen kunnen nu ook weer bij hun auto die geparkeerd stond bij parkeergarage P1. Deze was uit voorzorg afgesloten. Wat er wel in het pakketje is aangetroffen is niet duidelijk.

Politie, ambulance en brandweer werden opgeroepen. Het ging om een GRIP1-melding. Dit is een werkwijze om de hulpdiensten goed te laten samenwerken. GRIP1 is de minst zware melding. Het houdt in dat er ‘gezien de aard van het ongeval coördinatie tussen verschillende hulpdiensten nodig is.’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen