Bonnefanten trekt recordaantal bezoekers

Print
Bonnefanten trekt recordaantal bezoekers

Het Bonnefantenmuseum. Afbeelding: Ellis Regina Jansen

Maastricht -

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht stevent af op een recordaantal bezoekers. Met nog een paar dagen te gaan staat de teller van het museum, dat in 2020 zijn zilveren jubileum viert, op zo’n 147.500 gasten. Dat zijn er 15.000 meer dan in 2018.

Volgens de museumdirectie kwam een breed en divers publiek af op het aanbod van oude en hedendaagse kunst. Grote publiekstrekker dit jaar was de overzichtsexpositie Someone Is In My House van de Amerikaanse kunstenaar en filmmaker David Lynch. Die tentoonstelling werd door zo’n 70.000 mensen bekeken.

Ook de expositie rondom het mysterie van de Middeleeuwse beeldsnijder Meester van Elsloo trok veel bezoekers. Andere trekkers waren de dubbele solopresentatie (in Bonnefanten en op festival Pinkpop) van voormalig gitarist van The Police en fotograaf Andy Summers en Bumped Body van Paloma Varga Weisz.

Kick-off

Het Bonnefanten presenteert in het jubileumjaar een nieuwe huisstijl. Ook lanceert het kunstmuseum een nieuwe website, waarop de volledige Bonnefantencollectie online is te bekijken. De presentatie van de nieuwe huisstijl en website vormt tevens de kick-off van het jubileumjaar 2020, waarin het museum het 25-jarig bestaan viert van het door Aldo Rossi ontworpen iconische museumgebouw. Ter gelegenheid hiervan zijn er gedurende het hele jaar maandelijks speciale activiteiten en evenementen. Zo komt er een reeks avondopenstellingen waarover op 7 januari meer bekend wordt gemaakt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen