Kerstwandeling van station Reuver naar Swalmen

Deelnemers mogen een kerstmuts opzetten, zoals hier bij de Kerstloop in Venlo.

Deelnemers mogen een kerstmuts opzetten, zoals hier bij de Kerstloop in Venlo. © Ted Boots

De jaarlijkse kerstwandeling van de heemkundeverenigingen in Swalmen en omgeving heeft de treinstations van Swalmen en Reuver als begin- en eindpunt.

Redactie

De wandeling op 26 december, tweede kerstdag, start om 14.00 uur vanaf het NS-station Swalmen, vanwaar de deelnemers per trein naar Reuver reizen om vervolgens terug te wandelen. De route voert hen door natuurgebieden als de Walsberg, het Beesels Broek en langs de Teutebeek. Halverwege wordt tijdens een tussenstop glühwein en warme chocolademelk aangeboden.

De kerstwandeling wordt gezamenlijk georganiseerd door Milieu- en Heemkundevereniging Swalmen en heemkundevereniging Maas- en Swalmdal, die het gebied van Belfeld tot Roermond bestrijkt. Deelname is gratis, de treinreis is op eigen kosten. Het is ook mogelijk om in Reuver aan te sluiten. Meer informatie via secretaris@mhvs.nl of Gerard Jonkman (0475-503535).

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee