InterClassics Maastricht 2020 pakt uit met epische ontwerpen van “vergeten” automerken

© InterClassics Maastricht

Tijdens de 27ste editie van InterClassics Maastricht, van 16 t/m 19 januari 2020 in MECC Maastricht, worden mooie herinneringen opgehaald aan de meest memorabele automerken die niet meer bestaan maar die prachtige ontwerpen hebben geproduceerd in het verleden. ‘Forgotten Classics’ is het thema van de oldtimerbeurs die inmiddels behoort tot de grootste oldtimerevents van de Benelux. Epische modellen van deze ‘Forgotten Classics’ zoals de Talbot Lago, Hispano Suiza, Pegaso, Spyker, Minerva, Bristol, Horch, etc. zijn tijdens InterClassics Maastricht 2020 te bewonderen. Deze automobielen zijn beschikbaar gesteld door diverse internationale musea en privé verzamelaars.

InterClassics Maastricht

Studebaker Champion Regal Deluxe Starlight CoupeIn totaal zijn er 25 ‘Forgotten Classics’ te zien in het themapaviljoen tijdens InterClassics Maastricht 2020. Hieronder ook de Studebaker, Champion Regal Deluxe Starlight Coupe uit 1950. Deze is ontworpen door de in Parijs geboren Raymond Loewy (1893-1986). Loewy is een van de grootste industrieel ontwerpers van de twintigste eeuw. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de restyling van de colafles en het logo van sigarettenmerk Lucky Strike, alsmede voor het ontwerp van de Frigidaire-koelkast, het Nederlandse Sprintertreinstel en het eerste interieur van de Concorde. In de jaren vijftig en zestig is Loewy hoofd design bij Studebaker, waarvoor hij onder meer de Champion, de Hawk en de Avanti ontwerpt. Zijn klassieker, de Studebaker, Champion Regal Deluxe Starlight Coupe met zijn “kogelneus” toont vele details die geïnspireerd zijn op de luchtvaart. De Studebaker prijkt op het nieuwe jaarbeeld van InterClassics Maastricht en is een van de topstukken van de beurs, beschikbaar gesteld door het Louwman Museum in Den Haag (NL).

Talbot Lago Grand Sport Coupé SaoutchikEen auto van dit kaliber is niet meer te vergelijken tegenover de algemeen geldende maatstaven, deze Talbot Lago is een automobiele sculptuur. Pure kunst. De extravagante vormentaal is afkomstig van Jacques Saoutchik, die in 1906 zijn eigen carrosseriebedrijf oprichtte met maar 1 doel, doordringen tot de top van de automobielindustrie. Waarvan de Talbot Lago een goed voorbeeld van is. Het design met zijn overdreven, bijna wulpse vormen en het vele gebruik van chroom is kenmerkend voor de ontwerpen van Saoutchiks. Een unieke bolide waarvan er slechts 36 gebouwd zijn. Deze Talbot Lago Grand Sport Coupé Saoutchik, bouwjaar 1948, is ook te bewonderen tijdens InterClassics Maastricht 2020 van 16 t/m 19 januari in MECC Maastricht.

InterClassics Maastricht vindt plaats van donderdag 16 t/m zondag 19 januari 2020 in MECC Maastricht. De klassieke autohandel beurs trekt traditiegetrouw veel kopers en liefhebbers. 35.000 m2 beursoppervlakte | meer dan 800 klassiekers | 300 exposanten | 35.000 bezoekers.

Koop nu je tickets via deze link en ontvang €5,- korting op de reguliere dagen: www.interclassicsmaastricht.nl/nl/delimburger