Oud-journalist Theo Vincken op 83-jarige leeftijd overleden

Print
Oud-journalist Theo Vincken op 83-jarige leeftijd overleden

Afbeelding: iStock

Blerick -

Theo Vincken, voormalig sportverslaggever van het Dagblad voor Noord-Limburg en Dagblad De Limburger, is in de nacht van maandag op dinsdag overleden. Vincken is 83 jaar oud geworden.

Nog geen week werkzaam actief als sportverslaggever was Vincken in 1959 getuige van VVV’s grootste succes: winst in de bekerfinale tegen ADO. Het overtuigde hem van het feit dat hij na drie jaren op een kantoor gekozen had voor het mooiste beroep van de wereld. Ruim 38 jaar is hij actief geweest als journalist. Bijna dertig daarvan ‘in de sport’, als verslaggever en chef van de sportredactie. Hij volgde in al die jaren alle wedstrijden van VVV. Hij was zowel kritisch volger van de Venlose voetbalclub als fan.

Nadat hij met de vut ging schreef Vincken mee aan enkele edities van de Blerickse revue, maar bleef ook VVV hem na aan het hart. Hij schreef ook enkele boeken over de club en was geruime tijd lid van de verenigingsraad van VVV.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen