Oud-journalist Theo Vincken op 83-jarige leeftijd overleden

Print
Oud-journalist Theo Vincken op 83-jarige leeftijd overleden

Afbeelding: iStock

Blerick -

Theo Vincken, voormalig sportverslaggever van het Dagblad voor Noord-Limburg en Dagblad De Limburger, is in de nacht van maandag op dinsdag overleden. Vincken is 83 jaar oud geworden.

Nog geen week werkzaam actief als sportverslaggever was Vincken in 1959 getuige van VVV’s grootste succes: winst in de bekerfinale tegen ADO. Het overtuigde hem van het feit dat hij na drie jaren op een kantoor gekozen had voor het mooiste beroep van de wereld. Ruim 38 jaar is hij actief geweest als journalist. Bijna dertig daarvan ‘in de sport’, als verslaggever en chef van de sportredactie. Hij volgde in al die jaren alle wedstrijden van VVV. Hij was zowel kritisch volger van de Venlose voetbalclub als fan.

Nadat hij met de vut ging schreef Vincken mee aan enkele edities van de Blerickse revue, maar bleef ook VVV hem na aan het hart. Hij schreef ook enkele boeken over de club en was geruime tijd lid van de verenigingsraad van VVV.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen