Wereldrecord: kerstboom van 5.038 jeneverflessen

© Markus Scholz/DPA

Stapelaars hebben in de Noord-Duitse stad Bendorf een kerstboom gemaakt van 5038 jeneverflessen. Dat is volgens het Duits record-instituut (RID) nergens ter wereld eerder gepresteerd.

Redactie

Chef-controleur Olaf Kuchenbecker bevestigde dat hij in zijn databank noch op internet een grotere glazen piramide heeft kunnen vinden in deze categorie. Het bouwwerk telt twintig etages, is 6,5 meter hoog en vier meter in doorsnee. De piek wordt gevormd door een lege magnum van 3 liter.

De vriendengroep die de bijzonder kerstboom optrok en met groene en rode lampjes versierde, benadrukte de benodigde flessen niet persoonlijk te hebben leeg gedronken. Het materiaal is verzameld bij cafés en feesttenten in de regio. Het was de bedoeling de doorzichtige nordmann op 29 december naar de glasbak te brengen, maar dat plan is door het succes veranderd. De recordboom wordt nu na de jaarwisseling geveild voor een goed doel.

In Duitsland is het populair de kerstgedachte op deze wijze uit te dragen. In Nordheim am Main was vorig jaar een groene dennenboom te bewonderen van 1099 bolle wijnflessen, afgemaakt met een groot formaat sektfles. Onlangs meldde het RID in Gera een 17,88 meter hoge dennenboom van welgeteld 2704 drankkratten, in kruisvorm.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee