Paus roept op tot wereldvrede in kerstboodschap

Paus Franciscus heeft woensdag in zijn traditionele zegen Urbi et Orbi (voor de stad en de wereld) een oproep gedaan tot vrede in Syrië, Libanon, Jemen, Irak, Venezuela, Oekraïne en verschillende Afrikaanse landen.

Redactie

De 83-jarige Paus drong er op eerste kerstdag bij de wereld op aan het licht van Kerstmis te laten doordringen in de „duisternis van het menselijk hart”, die leidt tot religieuze vervolging, sociaal onrecht, gewapende conflicten en angst voor migranten.

Lees ook: Paus: God houdt ook van de slechtste mensen

De rode draad in zijn toespraak tot tienduizenden mensen op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad en miljoenen kijkers en luisteraars over de hele wereld was dat verandering begint in de harten van individuen. „Er is duisternis in menselijke harten, maar het licht van Christus is nog groter,” zei Franciscus op de zevende Kerstmis van zijn pontificaat.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee