Auto ontploft door vuurwerkbom in Den Haag, brokstukken hangen in de boom

Van het getroffen voertuig is weinig meer over.

Van het getroffen voertuig is weinig meer over. © Regio15

Een geparkeerde auto is dinsdag- op woensdagnacht volledig verwoest door een explosie op de Laan van Poot in Den Haag. De politie vermoedt dat het om een vuurwerkbom gaat die onder het voertuig is gelegd en tot ontploffing is gebracht.

Yamilla van Dijk

Omwonenden werden even na middernacht opgeschrikt door een harde knal en alarmeerden de hulpdiensten. De getroffen auto stond geparkeerd op een verlaten parkeerplaats. Volgens een van de omwonenden stond het voertuig, dat voorzien is van een Pools kenteken, al weken op dezelfde plek. De explosie was zo heftig dat brokstukken 20 meter verderop zijn aangetroffen. Ook zijn er brokstukken gevonden in bomen die bij de auto in de buurt stonden.

Speciaal team

Explosievendeskundigen van het Team Forensische Opsporing, Wapens Munitie en Explosieven hebben onderzoek gedaan bij de auto. Het is nog onduidelijk wat voor explosief er precies is gebruikt om de auto te laten ontploffen. Het voertuig is inmiddels meegenomen voor verder (sporen)onderzoek. Niemand is bij de ontploffing gewond geraakt.

Politiewagen

Zwaar vuurwerk kan veel schade opleveren en levensgevaarlijk zijn. De politie is met de jaarwisseling in aantocht een campagne gestart met de naam Impact. Voor deze campagne hebben ze een test gedaan en een cobra (zwaar illegaal vuurwerk) laten ontploffen op een politiewagen. ‘Dit om de uitwerking te laten zien bij het publiek’, meldt de teamchef van politieteam Segbroek Den Haag op Twitter. Omdat het gebruik van dit soort vuurwerk erg gevaarlijk kan zijn, staan mensen die betrapt worden op het bezit van illegaal vuurwerk of het afsteken ervan, hoge straffen te wachten.

© @TeamchefsSGB

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee