Drie gezinsleden verdrinken op kerstavond in zwembad Spaans vakantieresort

© EPA

Drie familieleden van een Brits gezin zijn op kerstavond verdronken in een zwembad van een vakantieresort in Fuengirola aan de Spaanse Costa del Sol. Eerst was alleen een 9-jarig meisje in nood, maar uiteindelijk stierven ook haar vader (52) en broer (16) toen ze haar probeerden te redden.

Redactie

Volgens de BBC raakte het 9-jarige meisje tijdens het zwemmen in de problemen. De vader en broer van het meisje probeerden haar te redden, maar ook zij verdronken. De politie vreest dat de pomp van het zwembad een rol heeft gespeeld bij het dodelijke incident. Het meisje zou daarin vast zijn komen te zitten. De moeder sloeg nog alarm toen ze zag wat er aan het gebeuren was, maar de reanimaties waren tevergeefs.

,,Ik zag drie lichamen met een wit doek erover naast het zwembad liggen”, zegt Tanya Aamer (23), een Britse vrouw die ook op het resort verblijft, aan het Britse nieuwsagentschap PA. ,,En ik hoorde een vrouw schreeuwen. De sfeer was onbeschrijflijk. We waren verward en wisten niet wat we moesten doen. Iedereen was muisstil en durfde niet te praten.”

Het management van Club La Costa World in Fuengirola zegt in een mededeling mee te leven met de nabestaanden. ,,We bieden de autoriteiten onze volledige medewerking in hun onderzoek.” Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat het de Britse vrouw in Spanje bijstaat.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee