Wilde achtervolging met 200 kilometer per uur op snelweg; inzittenden vluchten woonwijk in

De auto in Tiel.

De auto in Tiel. © AD/Melvin/Persbureau Heitink

Een wilde achtervolging woensdagnacht op de A15. De politie kreeg een melding van een gestolen voertuig, waarop de betreffende auto bij afslag Kesteren werd opgewacht.

Redactie

De bestuurder ging er na een stopteken vandoor, de snelheid liep daarbij op tot 200 kilometer per uur. De achtervolging ging vervolgens door Tiel, waarbij volgens de politie zeer gevaarlijke capriolen uit werden gehaald. Allerlei auto-onderdelen vlogen in het rond.

Nadat de auto rond 00.30 uur over een hoge drempel klapte vloog het voertuig in brand. De bestuurder en een inzittende namen de benen, waarbij ze even uit het zicht bleven door de enorme rookontwikkeling. Eén van de twee kon worden aangehouden, de andere verdachte is nog voortvluchtig. De aangehouden man had een bivakmuts en handschoenen bij zich.

De gestolen auto is total loss en weggesleept. In alle haast hadden de agenten intussen hun sleutel in het contact van hun auto laten zitten. Een omwonende heeft op de auto ‘gepast’ tot de politie weer terugkeerde.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee