Gemeente mag ambtskostuum Hans Gilissen houden

Burgemeester Hans Gilissen en archivaris Paul van Meegeren met het antieke ambtskostuum.

Burgemeester Hans Gilissen en archivaris Paul van Meegeren met het antieke ambtskostuum. © Gemeente Venray

Nog een paar dagen en dan is Hans Gilissen echt burgemeester af. Zijn kantoor in het Venrayse raadhuis is helemaal leeg. Hij heeft slechts één ding achtergelaten als herinnering: zijn antieke ambtskostuum met steek dat Gilissen traditioneel bij de installatie van de prinsen carnaval in de gemeente droeg.

Redactie

Het kostuum met steek kocht Gilissen jaren geleden van een kleinzoon van een Achterhoekse burgemeester. Het ensemble is zeker een eeuw oud en hing om die reden in een vitrine op de dagen dat Gilissen het niet droeg. Maar ja, wat doe je ermee als je geen burgemeester bent? Het is namelijk een officieel ambtskostuum en geen carnavalsoutfit.

Samen met archivaris Paul van Meegeren bedacht de burgemeester een oplossing: hij heeft de set voor onbepaalde tijd in bruikleen gegeven aan de gemeente. Het blijft in de vitrine van de gemeente te zien, maar blijft eigendom van Gilissen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee