Gezin met kerst op straat, woning onbewoonbaar na zolderbrand

© Getty Images/iStockphoto

In Montfoort woedde woensdagnacht in een woning een zolderbrand. De bewoners, een gezin van zes mensen, moesten de nacht ergens anders doorbrengen nadat de woning onbewoonbaar werd verklaard.

Redactie

De brand brak kort voor middernacht uit op de zolder van de woning. Twee volwassenen en vier kinderen konden hun huis zelfstandig verlaten, er vielen geen gewonden.

Omwonenden hebben geparkeerde auto’s in de straat verplaatst om de aanrijdende brandweer alle ruimte te geven. Omdat de bewoners al buiten waren, kon de brandweer direct beginnen met blussen. Er werden ook naastgelegen woningen ontruimd. De aangrenzende woningen liepen rook- en waterschade op. De meeste bewoners konden na het ventileren van hun huis weer terug naar binnen. De buren aan één kant van de brandwoning mochten niet terug, zij moesten de nacht ergens anders doorbrengen.

Er kwam veel rook vrij, de zolder is volledig uitgebrand. De brandweer is een tijd bezig geweest met het koelen van het dak en het zoeken naar brandhaarden. De uitgebrande inboedel werd door een gat in het dak naar buiten gegooid.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee