Boot slaat om op de Maas: twee personen te water

Print

Drenkelingen Heel - 26 december 2019. Video: Track 88

Linne -

Op de Maas is tweede kerstdag een rubberen boot omgeslagen. Twee personen raakten te water, maar konden door alert optreden van de hulpdiensten snel worden gered.

Het incident gebeurde even na half drie ter hoogte van de sluis in Heel. Een ooggetuige zag het gebeuren en schakelde de hulpdiensten in. Omdat bij de melding de exacte plek niet kon worden aangegeven, startte de zoekactie vanuit drie verschillende plekken: de sluis Osen (Heel), Oolderhuuske en de Maasstraat in Herten. Vier vaartuigen van de brandweer Roermond, Wessen en Weert en enkele duikteams hebben de actie ondersteund.

Traumahelikopter

Ook een traumahelikopter is bij de reddingsoperatie ingezet. De helikopter kon de drenkelingen uiteindelijk lokaliseren, waarna ze door de brandweer met een boot zijn opgepikt.

Het tweetal is aangetroffen op een landtong tussen Osen en Oolderhuuske en uiteindelijk bij camping Oolderhuuske in Roermond veilig aan de kant gebracht. Ambulancepersoneel heeft zich over hen ontfermd. De slachtoffers zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Het gaat waarschijnlijk om twee personen die aan het vissen waren. Over de oorzaak van het ongeluk zijn nog geen details bekend.

Boot slaat om op de Maas: twee personen te water
Foto: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen