Limburgs Museum sluit succesvolste jaar ooit af

Print
Limburgs Museum sluit succesvolste jaar ooit af

Het Limburgs Museum trok dit jaar ruim 138.000 bezoekers. Afbeelding: Le Giesen

Venlo -

Het Limburgs Museum in Venlo heeft met ruim 138.000 bezoekers zijn succesvolste jaar ooit beleefd. Absolute topper was de expositie ‘50 jaar Evert Thielen’, die bijna 100.000 mensen naar het museum aan de Keulsepoort lokte.

De komende jaren zet het Limburgs Museum een nieuwe koers in, waarbij getracht wordt om meer mensen uit meer lagen van de bevolking te bereiken. Dat zal ook buiten de muren van het museum gebeuren. „De verhalen die we kunnen vertellen, dat is onze kracht”, zegt directeur Bert Mennings.

De collectie van het Limburgs Museum zal op drie manieren toegankelijk worden gemaakt: in het museumgebouw zelf, maar ook op locatie in de provincie én online. Zo loopt er momenteel al een tentoonstelling in Museum Valkenburg die het Limburgs Museum mee produceerde, en trekt in 2020 een filmvoorstelling met een collage van historisch beeldmateriaal uit het filmarchief van het Limburgs Museum langs filmhuizen in de provincie.

Virtueel

Mennings zet in op structureel 120.000 bezoekers per jaar vanaf 2024. „Dat staat los van mensen die daarnaast nog online ons virtueel museum bezoeken, mensen bijvoorbeeld die niet naar ons gebouw kunnen komen. Daar kun je verhalen weer in een hele nieuwe vorm vertellen, denk aan een podcast.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen