Peel en Maas hofleverancier liedjesconcours CMC Alaif

Print
Peel en Maas hofleverancier liedjesconcours CMC Alaif

Het liedjesconcours vindt voor de tweede keer plaats in Heel. Afbeelding: Maartje van Berkel

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America -

Met zes van de in totaal twintig finalisten is de gemeente Peel en Maas hofleverancier voor de provinciale liedjeswedstrijd CMC Alaif. Meer dan de helft van de liedjes komt uit Noord-Limburg.

In de categorie ´Originele Liedjes´ zijn de Aod Prinse Egchel met ‘Ut allerbeste liedje’ en De Batjakkers uit Egchel met ‘Alaafverslaafd’, De Bubs uit Meijel met ‘Ik ben ut kwitj’, Manon & Bart uit Baarlo met ‘Ein manier’, Merge Wèr uit Helden met ‘Merge wèr’ en Shirley uit Grashoek met ‘De allersjonste daag’ doorgedrongen tot de finale op 24 januari in Heel.

Ook Horst aan de Maas is met vier liedjes sterk vertegenwoordigd. De finalisten uit deze gemeente zijn Anita Rosendorf uit Lottum met ‘Vastelaovesdruime’, de Happy Hotdogs uit Hegelsom met ‘Weej stoan heer’ en de Grubbenvorster duo’s Ken & Robbie met ‘Det eine moment’ en Luc en Eef met ‘Niks is te vuul’. Koen & Ankie uit Venray maken de stevige Noord-Limburgse inbreng compleet met ‘Naachte waache’.

De overige finalisten zijn de Auwt Prinse Zöstere met ‘Dae sjtille’ (Susteren), Dao Geuns met De Stoppe met ‘Die slaon door!’ (Ospel), De Herringbiessere met ‘Sjtank op’ (Bocholtz), Eine Pot Zaat met ‘Wae wiste ’t van te väöre!’ (Heel), de Haripapa’s met ‘Laot lekker loupe wie ut löp’ (Doenrade), Prinseblood met ‘Murge weer opnuuj’ (Hoensbroek), Stefan Wolter met ‘Soonger os gieët ’t neet doeër’ (Weert), Wild Vleisj met ‘Vasteloavesvoor’ (Elsloo) en de Plekbend met ‘Grenzeloos verleef’ (Arensgenhout).

In de categorie covers zijn zes deelnemers genomineerd: De Kloomp met ‘Bezope van gelök’ (Meerssen), De Létste Drej met ‘Mer noeëts probleéme’ (Weert), De Twiee Gewaejde met ‘Die heng omhoeig’ (Nuth), Duo X-Elle met ‘Euveral confetti’ (Maastricht), Nevvenén met ‘Waor is de preens?’ (Venray) en uit het Belgische Lanaken het Tiroler Party Duo met ‘Es de carnaval begonne is’.

De organisatie ontving 108 inzendingen, het hoogste aantal sinds het wegvallen van de tv-uitzendingen van TVL. Maandag maakte de jury bekend wie op vrijdag 24 januari mag optreden in de finale, die plaatsvindt in cultureel centrum Don Bosco in Heel en georganiseerd wordt door de plaatselijke carnavalsvereniging De Gangmaekers. Kaarten à 8,50 zijn te koop op www.cmcalaif.nl