Jumbo-reclame: ‘Max Verstappen laat je niet in een paashazenpak lopen, Frank Lammers wel’

Print
Jumbo-reclame: ‘Max Verstappen laat je niet in een paashazenpak lopen, Frank Lammers wel’

Max en Frank in een Jumbo-reclame. Afbeelding: Videostill Jumbo-commercial

Ze vormen in reclameland een bijna onafscheidelijk duo: Frank Lammers en Max Verstappen. In menig spotje van Jumbo duiken ze samen op en dat komt allemaal uit de koker van reclamebureau Alfred.

Bepaald geen sinecure, al is het maar vanwege de agenda’s van alle hoofdrolspelers. ,,De kerstfilmpjes die je nu op de tv ziet, zijn bijvoorbeeld al in de zomer gedraaid”, vertelt Edgar Rijnders van Alfred. Essentie is volgens hem om dicht bij het karakter van de ‘acteurs’ te blijven. ,,Alles draait om het Jumbo-gezin met Maijke Meijer en Frank Lammers. De sporters bewegen daaromheen, maar moeten wel zichzelf kunnen blijven. Lammers kun je in een paashazenpak laten lopen, bij Verstappen doe je dat natuurlijk niet.”

Lees onze reportages:

Twintig weken

Het bureau trekt meestal een week of twintig uit voor een campagne. „En zelfs dan moeten we nog schakelen. Zo hebben we dit jaar geen schaatsers in de kerstreclame, want die waren op trainingskamp. Dan schuiven we door naar de wielrenners.”

En Tom Dumoulin dan, of Max Verstappen-reclames voor de GP van Zandvoort, zijn die al in de maak? „Daar mag ik echt niks over zeggen” zegt Rijnders. Maar Dumoulin verklapte vorige week op de ploegpresentatie dat de eerste commercial al is opgenomen. En Verstappens manager Vermeulen laat weten dat opnames voor het laatste spotje met de autocoureur een week of drie geleden waren. Stond er allemaal in twee takes op, volgens Vermeulen. Precies zoals Rijnders het graag ziet. ,,Verstappen moet zich vooral richten op heel snel rondjes rijden, reclames zijn slechts bijzaak.”

Soms krijgt Alfred ook nee te horen van een sporter. Marketingexpert Bob van Oosterhout: ,,Je moet sporters niet voor gek zetten natuurlijk maar ze krijgen een riant salaris. Dus zomaar nee zeggen kan niet. Af en toe moeten ze gewoon komen opdraven, dat hoort er nu eenmaal bij.”