Presentatrice Willemijn Veenhoven neemt ontroerd afscheid van Radio 1

Print
Presentatrice Willemijn Veenhoven neemt ontroerd afscheid van Radio 1

Afbeelding: ANP

Radiopresentatrice Willemijn Veenhoven heeft vrijdagmiddag na vijftien jaar afscheid genomen van haar vaste programma’s op NPO Radio 1. De BNNVARA-presentatrice gaat vanaf januari televisieprogramma’s maken. Ze gaat onder meer Vroege vogels presenteren en zal deel uitmaken van de presentatiepoule van talkshow Op 1.

Veenhoven nam afscheid in het programma De Nieuws BV, dat zij jarenlang maakte. ,,Het was elke dag fantastisch, radio is elke dag anders. Dankjewel, lieve luisteraar, het was mij een eer en een genoegen”, stelde zij ontroerd.

Zenderbaas Laurens Borst had een persoonlijke boodschap voor de radiocoryfee. Hij beloofde Veenhoven dat er altijd plek voor haar zal zijn op NPO Radio 1 en dat hij hoopt haar snel terug te horen op de radio. Veenhoven beantwoordde deze handreiking met een welgemeend ‘graag’. ,,Ik ga niet weg bij de radio omdat ik hier klaar ben, radio zal altijd mijn grote passie blijven. Maar Vroege vogels is een geweldige kans; ik heb altijd al graag in de modder gewroet.”

Veenhoven maakte voor De Nieuws BV acht jaar lang BNN United en BNN Today. De Nieuws BV presenteerde zij zes jaar lang met Felix Meurders, Eric Corton en Patrick Lodiers. Veenhoven doet op 29 december nog eenmaal een lang ‘avondinterview’ op de zender, met Angela Groothuizen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →